Naar Home

Maatregelen coronavirus

  1. Vragen over corona
  2. Examens en diploma's
  3. Inburgeringstermijn en boete
  4. Thuis lessen volgen

Examens en diploma’s

Vragen over examens en diploma's en corona (COVID-19).

Inburgeringsexamens

Update: 26 mei 2020

Kan ik nog inburgeringsexamen doen?

Nee, nu niet. Er zijn geen examens tot en met 14 juni. Alle examenplaatsen van DUO zijn dicht. Hebt u zich aangemeld voor een inburgeringsexamen? DUO regelt een nieuw inburgeringsexamen voor u. U hoeft niet te betalen voor het nieuwe inburgeringsexamen.

Kan ik me aanmelden voor een later examen?

Nee, u kunt op dit moment niet aanmelden voor een examen in Mijn Inburgering. U leest op inburgeren.nl wanneer het weer kan.

Staatsexamen NT2

Wanneer worden er weer Staatsexamens Nt2 afgenomen?

Vanaf 15 juni 2020 gaat de afname van de Staatsexamens Nt2 voorzichtig weer van start. Kandidaten die zich hadden aangemeld voor een examen in maart, april of mei krijgen voorrang voor een examenplaats. Zij ontvangen hierover een bericht van DUO.

Op de examenlocaties wordt rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen, zodat het afnemen van de examens op een veilige manier kan gebeuren. Dit betekent ook dat er per examenafname minder kandidaten mee kunnen doen, om de 1,5-meter afstand te kunnen bewaren.

Examenplanning gewijzigd

De planning van de Staatsexamens Nt2 is gewijzigd. Het aangepaste examenrooster voor 2020 vindt u op staatsexamensnt2.nl. Kandidaten die al aangemeld waren, mogen eerst examen doen. De overheid heeft met de mbo-scholen, hogescholen en universiteiten afgesproken dat alle studenten tot 1 januari 2021 de tijd krijgen om het diploma Staatsexamens Nt2 te halen.

Aanmelden

Het is nog niet mogelijk om u opnieuw aan te melden voor een examen. Zodra er nieuwe examendatums bekend zijn, leest u dit op staatsexamensnt2.nl, Facebook en hier op onze site.

Vragen

Neem bij vragen over de aanmelding contact op met de Nt2-afdeling van DUO. Dit kan per mail nt2@duo.nl of telefoon 050-599 89 33 (kies optie 1).

Diploma's

Ik ben geslaagd. Kan ik mijn inburgeringsdiploma ophalen?

Omdat de examenplaatsen dicht zijn, kunt u geen diploma ophalen. Daarom stuurt DUO tijdelijk de diploma's per aangetekende post.

Hebt u een bewijs nodig van uw inburgeringsdiploma? Dan kunt u een bewijs downloaden uit het diplomaregister. Zo'n bewijs heet een uittreksel. Het uittreksel is gratis.