Aanmelden

Aanmelden voor het examen

U kunt u aanmelden voor het inburgeringsexamen op internet, in Mijn Inburgering.

Soms kan de school u ook aanmelden. Vraag dit bij uw school. De school kan u niet aanmelden voor Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt.

Meld u minimaal 6 weken van tevoren aan voor het examen. Vooral als uw inburgeringstermijn bijna is afgelopen. Soms duurt het lang voordat u examen kunt doen.

Aanmelden in Mijn Inburgering

  1. Log in op Mijn Inburgering om u aan te melden voor de examens.
  2. In Mijn Inburgering kiest u:
  • de datum van het examen
  • de plaats van het examen

U kunt in Mijn Inburgering zien waar u examen kunt doen. U kunt ook de datum wijzigen. Of de plaats. U kunt in Mijn Inburgering het examen ook afzeggen.

Inloggen lukt niet

Kunt u niet inloggen op mijn DUO? En kan de school u ook niet aanmelden voor het examen? Gebruik dan een formulier.

Aanmelden met een formulier
  1. Wilt u examen doen in Spreken, Schrijven, Luisteren, Lezen of Kennis van de Nederlandse maatschappij? Vul het formulier Aanmelding inburgeringsexamen in. Stuur het formulier op.
  2. Wilt u examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt doen? Stuur het formulier Aanmelding Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt op. Stuur uw portfolio ook mee.
  3. Hebt u betaald? Dan krijgt u een brief. Daarin staat de datumvan uw examen.

Wanneer is het examen?

Meldt u aan via Mijn inburgering? Dan ziet u de datum van het examen op Mijn inburgering. U krijgt een week voor het examen ook een brief van DUO. Daarin staan de plaats, de datum en de tijd van het examen. Als school u aanmeldt voor een examen, dan krijgt u 2 weken voor het examen deze brief. De school kan u ook vertellen wanneer het examen is. Als u aanmeldt met een formulier, dan krijgt u de brief binnen 3 weken nadat u het examen hebt betaald.

U woont in het buitenland

Examen doen in Nederland
Examen doen in het buitenland

Inburgeringsexamen doen kan ook in het buitenland. Op Nederlandse ambassades of consulaten. Wilt u dit? Bel dan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het telefoonnummer is +31 702140214 .

Regels voor het examen

In het examenreglement staat wat mag bij een examen. En wat niet mag.