Basisexamen inburgeren buitenland

Moet u het basisexamen inburgering buitenland doen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Wilt u weten of u het examen moet doen? Of wilt u meer informatie over de machtiging tot voorlopig verblijf (mvv)? Kijk dan op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Wilt u meer informatie over het basisexamen inburgering buitenland? Of wilt u het examen oefenen? Kijk dan op de website Naar Nederland.

Kosten

Hieronder ziet u hoeveel geld het basisexamen inburgering buitenland kost.

Examen Kosten
Spreekvaardigheid € 60,-
Leesvaardigheid € 50,-
Kennis van de Nederlandse Samenleving € 40,-
Totaal € 150,-

Aanmelden en betalen

Examen doen kost geld. Wilt u het basisexamen inburgering buitenland doen? Meld u dan aan met het digitale aanmeldingsformulier. Dan krijgt u binnen 5 werkdagen meer informatie over het examen en over het betalen.

U gaat naar een andere siteDigitaal aanmeldformulier basisexamen inburgering buitenland

Aanmelden met een papieren formulier

U kunt zich ook aanmelden met een papieren formulier. Dan krijgt u later een reactie van DUO dan als u zich aanmeldt met het digitale formulier. Wilt u toch een papieren aanmeldingsformulier? Bel dan naar 1400 (buiten Nederland +31 774 65 67 67).

Bewijs van betaling

Hebt u betaald? Dan krijgt u een e-mail. U kunt dan een afspraak maken bij de ambassade of het consulaat om uw examen te doen. De e-mail is het bewijs dat u het geld hebt betaald. En dat u dus examen mag doen.

Uitslag examen

U krijgt binnen 8 weken de uitslag van het examen. U krijgt een mail met de uitslag.

Contact

Hebt u een vraag? Vul dan het contactformulier in. U krijgt zo snel mogelijk een reactie. Bellen kan ook. Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur Nederlandse tijd. Het telefoonnummer is 1400. Buiten Nederland is het nummer +31 774 65 67 67.

Klacht

Bent u niet goed door DUO geholpen? Vul dan het klachtenformulier in. U krijgt zo snel mogelijk een reactie.