Kennis Nederlandse Samenleving

Het examen Kennis Nederlandse Samenleving doet u op de computer. Op het examen krijgt u korte filmpjes te zien. Bij die filmpjes horen vragen. Bij het ene filmpje horen meer vragen dan bij het andere. Daardoor is het examen niet altijd even lang. De meeste examens hebben 43 vragen. Het kan ook zijn dat een examen wat minder vragen heeft. Voor de kans om te slagen maakt dat niet uit. U moet 62% of meer van de vragen goed hebben om te slagen. U krijgt 45 minuten om het examen te maken.

Voorbeeldexamen Kennis Nederlandse samenleving

Hieronder ziet u een voorbeeldexamen van het examen Kennis Nederlandse samenleving. U kunt kiezen met welk examen u wilt oefenen. U moet de voorbeeldexamens downloaden. Die moet u op uw eigen computer zetten. Het duurt een paar minuten voordat het filmpje begint. Eerst kunt u de tekst zien "service is unavailable". U hoeft niets te doen. U moet even wachten. Na een paar minuten begint het filmpje.

Let op

  • In dit examen zitten 36 vragen. Dat is minder dan in de echte examens. Die hebben meestal 43 vragen. 
  • Het voorbeeldexamen gaat niet over alles van bij het inburgeringsexamen. In de echte examens kunt u andere vragen krijgen. Denk hieraan als u voor het examen leert.
  • Als u het voorbeeldexamen gemaakt hebt, weet u of u ‘geslaagd’ bent. Deze uitslag hoort alleen bij het voorbeeldexamen. Bent u voor het voorbeeldexamen geslaagd? Dat betekent niet automatisch dat u ook voor het echte examen slaagt. In het echte examen krijgt u andere vragen. Het is dus belangrijk dat u niet alleen maar oefent met het voorbeeldexamen.

Oefenvraag Kennis Nederlandse Samenleving

Wilt u niet het hele voorbeeldexamen bekijken? Maar wilt u toch zien hoe een vraag op de computer eruit ziet? Hier kunt u 1 voorbeeldvraag bekijken.